Hjælp til

Her kan du se, hvilke områder jeg kan hjælpe med, samt hvilke ydelser jeg tilbyder. 

Terapi

Jeg tilbyder terapi i Hellerup og i Bagsværd til voksne, unge og børn.

Bøvler du med livet på den ene eller anden måde, så kan psykoterapi måske være noget for dig. Jeg tilbyder dig et trygt og nærværende rum, hvor du har mulighed for at være med det, der fylder i dit liv her og nu. Jeg hjælper dig med at finde en forståelse af dine vaner, adfærd og den måde, du håndterer dine følelser, tanker og kropstilstande på. Jeg anvender flere forskellige tilgange, og tilpasser metoder til dine behov.

ADHD-udredning

Jeg tilbyder udredning af ADHD/ADD i samarbejde med Specialpsykologklinik i Hellerup.
Udredningen tager ofte 2-3 uger fra indledende til afsluttende samtale. Udredningen består bl.a. af samtaler, interviews og spørgeskemaer. Indholdet kan variere alt efter symptombillede, funktionsniveau og alder. Sommetider indgår der kognitiv testning.

Desværre er det sådan at personer med ADHD ofte også har andre udfordringer, herunder evt. diagnoser. Især er angst og depression hyppige følgesvende, fordi personer med ADHD ofte har kompenseret for deres udfordringer igennem længere tid. Dette er en årsag til at ADHD-udredning er en kompleks specialistopgave, samt at det tager tid.

Stress

Hvis du er blevet ramt af langvarig stress, har du måske været god til at overse faresignalerne og har derfor ikke fået sagt fra og bedt om hjælp i tide. En del af stressbehandlingen handler om at lære sine signaler at kende og forstå, hvad der ligger bag samt finde frem til, hvad der kan afhjælpe. Det kan lyde meget simpelt, men det kan være en svær øvelse at begynde at mærke efter, når man længe har overhørt kroppens signaler. I terapi hos mig, hjælper jeg dig med at finde ud af hvordan din stress ser ud, hvad den kommer af samt hvordan du kan få det godt igen.

Angst

Angst og bekymringer kan fylde så meget, at det forhindrer os i at leve det liv, vi har lyst til. Det kan være rettet mod sociale situationer, eksaminer, risikoen for at miste, for sygdom, for at gå i panik eller at få angstanfald. Angst kan også være mere generelt. I terapi hos mig, hjælper jeg dig med at finde ud af hvordan din angst/bekymringer ser ud, hvad det kommer af samt hvordan du kan få det godt igen.

Depression

Depression og tristhed kan opleves forskelligt fra den ene person til den anden. Nogle oplever det mest som en tristhed, andre som en tomhed eller et fravær af følelser og atter andre kan opleve det som en vrede. Nogle har også symptomer på angst.

I behandlingen af depression vil fokus ofte være på at undersøge, hvornår de depressive tanker og følelser begyndte at dukke op og hvad de drejer sig om. Vi vil desuden se på, hvilke effekter depressionen har på din selvopfattelse og dit liv generelt (relationer, arbejde/studie, dagligdag osv.). I terapien finder vi sammen vejen til at du kan få det godt igen

PPR-privat

Hvis du som forældre oplever, at PPR har svært ved at komme rettidigt på banen, at den fagperson, der stilles til rådighed fra PPR, ikke er kompetent, eller at det bare generelt set er vanskeligt at finde vej i det kommunale system, når man har brug for hjælp til sit barn, så er PPR-privat måske noget for dig.

Jeg har mange års erfaring som psykolog i PPR, hvor jeg har serviceret folkeskoler, privatskoler og specialtilbud af forskellig type. Som privatpraktiserende ser jeg et stort behov for, at forældre kan få de undersøgelser og vurderinger, som der er behov for – og uden at skulle vente i halve og hele år. Der er mange årsager til, at det kan være svært for PPR i nogle kommuner at leve op til efterspørgslen på PPR-bistand, men det ændrer ikke på, at der er børn, der ofte modtager hjælp alt for sent.

HØJ BEGAVELSE/TWICE E

Højt begavede børn og deres forældre kommer ofte til mig, fordi der i en længere periode har været mistrivsel hos barnet eller den unge. I modsætning til hvad mange tror, handler det ikke om at føle sig bedre end andre, men ofte det modsatte. Det kan være svært at være anderledes, og nogen oplever høj grad af ensomhed til følge, i tillæg til måske at kede sig i skolen.

Som højt begavet tænker man ofte hurtigere end gennemsnittet, hvorfor nogen sidestiller høj begavelse med at have en hurtig hjerne. Men det er mere end det. Det betyder også, at man har nemmere ved at forstå det abstrakte og komplekse og ofte har et stort lærings- og udviklingspotentiale. Som højt begavet har man en særlig evne til at gennemskue og løse komplekse problemstillinger hurtige end gennemsnittet.

Generelle indlæringsvanskeligheder og Udviklingshæmning

Børn, unge og voksne kan have indlæringsvanskeligheder, som kan give udfordringer i både skole/uddannelse og andre af livets områder. Har man en IQ på mellem 75 og 85 vil man typisk have generelle indlæringsvanskeligheder, men andre faktorer kan spille ind. Det beror især på, hvad man ellers har af ressourcer og udfordringer, samt hvem man har omkring sig til at støtte op.

Har man en lavere IQ, kaldes det udviklingshæmning, hvilket man kan have i lille, middel eller i svær grad. I princippet kan man som udviklingshæmmet ligge med IQ mellem 20 og 75. Udover at have svært ved at følge med i en almindelig skole, har de fleste udviklingshæmmede også udfordringer på en lang række andre områder. Nogle har andre psykiatriske diagnoser på samme tid, hvilket man så kalder Oligofreni. De øvrige vanskeligheder, man kan have samtidig med, kan være sociale, personlige, følelsesmæssige, seksuelle, strukturmæssige, rastløshed, manglende overblik, svært ved følelseshåndtering, problemer i kærlighedslivet og mange andre.

Diagnoser

Hvis man har mange tanker om eller overvejer, hvorvidt man har en psykiatrisk diagnose, kan det være en god ide at tale med en fagperson om det. En samtale kan være med til at afklare, om det er relevant at gå videre med en undersøgelse, og/eller hvordan/hvor man kan gå videre i en afklaring.

En del kommer til mig, fordi de allerede har fået en diagnose og har brug for at forstå sig selv bedre. Nogen har brug for konkrete redskaber (f.eks. hvis man har ADHD), mens andre igen gennemgår en sorgproces, som følge af ”det tabte” liv eller frygten for ”hvad nu”.

Handicaps

Oplever du, på grund af en eller flere funktionsnedsættelser, at du er forhindret i fuldt eller delvist at deltage i samfundslivet på lige fod med andre? Eller har du fornyeligt pådraget dig et handicap, som betyder, at du måske oplever eksklusion, gennemgår en sorg eller er pårørende til en i lignende omstændigheder.

Jeg har i mit virke som psykolog erfaring fra mange typer af handicaps, både i terapi, i forhold til pædagogisk vejledning samt relateret til pårørende.

Karen Riber

Autoriseret psykolog
Specialist i Klinisk psykologi 

Skal jeg hjælpe dig?

Book en samtale gennem formularen herunder,
eller kontakt mig på telefon eller mail, for at høre mere om,
hvad jeg kan gøre for dig.